;
Az analitikai adatbázisok vezetői 2019-ben
2019. január 28. Üzleti intelligencia · Elemzések

Megjelent a Gartner első 2019-es mágikus négyzete, amely az analitika célú adatmenedzsment platformokat elemzi.




A tavalyi évhez képest a vezetők szegmensében megjelent a Google és a Snowflake is, így összesen már 8 cég került ebbe a kategóriába. A legjobb pozícióban idén is az Oracle található, amelyet a Microsoft követ. Jól szerepel az Amazon AWS és a Teradata is.

A Kíhívók (Challengers) szegmense idén üresen marad. Ide azok a cégek tartoznak, amelyek a végrehajtási képességet mérő tengelyen jól szerepelnek, de a szakmai-üzleti víziójukat a Gartner nem ítéli kiemelkedőnek. Tavaly itt szerepelt a Snowflake, amely átkerült a vezetők közé és a MemSQL, amely viszont egyáltalán nem került be az elemzésbe, mert nem érte el a 70 millió dolláros árbevételi küszöböt.

A Vizionáriusok szegmense sem túl népes, itt csak a Marklogic található. Tavaly még itt kapott helyett a Google Cloud is.

Az összes többi szállító a bal alsó negyedbe került. Itt találjuk többek között az azóta egy céggé vált Cloudera-Hortonworks párost és az Alibaba Cloudot, amely két hete vásárolta fel az Apache Flinket fejlesztő Data Artisant.

A teljes elemzés letölthető a Google Cloud, a Treasure Data, vagy a Snowflake jóvoltából (ingyenes regisztráció szükséges).

Kapcsolódó anyagaink
· A vezető analitikus adatkezelő platformok 2018-ban (2018. február 19.)