;
Ismét sikeres évet zárt a SAS Insitute
2018. február 5. Üzleti intelligencia · SAS. elemzés

2017-ben tovább folytatta évtizedes nővekedési sorozatát az analitikus szoftverek vezető szállítója. A SAS tavalyi árbevétele 3,24 milliárd dollár volt, ami 1,25% százalékkal haladta meg az előző évit.


A SAS globális éves árbevétele, 2006-2017


A bevétel legnagyobb része az amerikai kontinesről származik, de a legdinamikusabb ügyfélszám-növekedést az ázsiai és a latin-amerikai régióban érte el a cég.

A növekedés mértéke nagyjából megegyezik a tavalyival, de számos stratégiai termékvonal ismét két számjegyű bővülést ért el.A SAS növekedési üteme, 2006-2017


Jól teljesítettek a SAS megoldásai többek között az ügyfélintelligencia és marketingautomatizáció, a kockázatkezelés, a csalásfelderítés, a felhőalapú megoldások és az adatminőség-menedzsment területén. A SAS a közelmúltban jelentett be új fejlesztéseket a deep learning és a természetes nyelvfelismerés területén is.

Az eredmények bemutatására a SAS készített egy infógrafikát is, ami itt érhető el (PDF).

Hazai vonatkozású hír, hogy vezetőcsere történt a SAS Magyarország élén: a képviseletet megalapító és elmúlt közel 25 évben sikeresen vezető Musza Istvántól Loncsár Tibor veszi át a cégvezetést.

Kapcsolódó anyagaink
· 2016-ban is növekedett a SAS (2017. január 27.)
· Tovább nőtt a SAS árbevétele (2015. március 11.)