;
Megújult a Tableau adatfeldolgozó motorja
2018. január 15. Üzleti intelligencia · Tableau

A Tableau legfrissebb verziója egy teljesen újraírt adatmenedzsment platformra épül, amely a lekérdezések sebességének megtöbbszörözését ígéri.

A memóriacentrikus Hyper technológia alapjait a müncheni egyetemen fejlesztették, a Tableau pedig 2016. tavaszán felvásárolta azt. Egy intenzív fejlesztési, integrációs és tesztelési időszak után a Hyper a most megjelent Tableau 10.5 részeként lett széles körben elérhető.



Az új adatbáziskezelő leváltja az eddig használt Tableau Data Engine-t. A hivatalos anyagok szerint az új szoftverrel a lekérdezések akár ötször, az adatkinyerések háromszor lesznek gyorsabban.

A Tableau 10.5 további újdonságai között szerepel az immár Linuxon is futó Tableau Server is. A Viz in Tooptip funkció pedig az interaktív dashboardok készítéséhez ad hasznos segítséget.


Tableau Viz in Tooltip


Az új funkcióval beállítható, hogy egy adatsor adott helyén az egérmutató odamozgatására milyen további, magyarázó vizualizáció jelenjen meg. A felhasználó így az adatok további részleteit ismerheti meg anélkül hogy el kellene hagynia az aktuális dashboardot.

A Tableau 10.5 próbaváltozata letölthető a Tableau weboldaláról.

Kapcsolódó anyagaink
· Új, havidíjas árazási modellt vezet be a Tableau (2017. április 18.)
· Növekvő árbevétel, romló eredmény a Tableau-nál (2017. február 20.)
· Megjelent a Tableau 10 (2016. augusztus 18.)