;
2016-ban is növekedett a SAS
2017. január 27. Üzleti intelligencia · Elemzés · SAS

A tavalyi évben is folytatódott a SAS több évtizedes töretlen növekedési sorozata. Az analitikai óriás tíz éve, 2007-ben lépte át a 2 milliárd dolláros árbevételi határt, 2013-ban pedig a hárommilliárdosat.

A 2016-os árbevétel 3,2 milliárd dollárra rúgott, ami 1,3%-os növekedés az előző évhez képest, illetve 4 százalékos, ha a dollár árfolyamváltozásának hatását kiszűrjük.



Globális piac
A SAS globális jelenlétét jól mutatja, hogy a legnagyobb növekedést Ázsiában és Dél-Amerikában érte el. Európában új, az ügyfelekkel foglalkozó központok nyíltak Párizsban és Dublinban.

Erős a SAS partneri csatornája is, amely az új üzletek közel egyharmadában működött közre.

A növekedés a célkeresztben
2017-ben az egyik fő kihívás a SAS számára a növekedés ütemének menedzselése lehet. Az elmúlt években bővülés százaléka jellemzően egy számjegyű volt.



A növekedés fenntartása érdekében a SAS továbbra is agresszíven fektet kutatás-fejlesztésbe. 2016-ban az R&D a bevétel 26%-ra rúgott, ami több mint 800 millió dollár. Ez magasabb,mint számos jól ismert BI cég teljes éves árbevétele.

A fejlődés egyik fő iránya a SAS új generációs Viya platformja, amely a felhőből is elérhető, és számos népszerű nyílt forráskódú elemzési nyelvet is támogat.