;
2014 emlékezetes eseményei - első rész
2015. január 5. Üzleti intelligencia

Többrészes összeállításunk a 2014-es év legfontosabb eseményeiről, híreiről, blogposztjairól.

A legek legjei
Az év vége közeledtével számos elemzőcég, blogger és szaklap készítette el saját listáját a tavalyi év legfontosabb történéseirő.

The 5 stories that defined the big data market in 2014 (Gigaom)
Az elemzőcég véleménye szerint az öt legfontosabb esemény: Vezérváltás a Microsoftnál, terjed az Apache Spark, egyre fontosabb az IBM Watsonja, a Google-DeepMind felvásárlás, tőzsdére megy a Hortonworks.

Big Data and Hadoop in the News - 2014 Analysis (Datameer)
A Datameer egy nyilkvános cikkadatbázis tartalmát elemezte. A legolvasottabb sztorik: Apple-IBM szövetség, Oracle Big Data SQL bejelentés, Strata New York beszámolók, Hortonworks és Cloudera tőkebevonások

Looking Back at Top Big Data Stories and Trends of 2014 (Cloud Times)
A főleg a nagyvállalatokra fókuszáló cikk szerint a legfontosabb tavalyi események: Továbbra is növekszik a Big Data és a Hadoop piaca, megjelent a Microsoft Azure ML és az IBM Watson, továbbfejlesztette eszközeit az Oracle és az SAP

The Top 7 Beautiful Data Blog Posts in 2014 (Beautiful Data)
A legolvasottabb cikkek között: Strata konferencia kedvelt témái, Big Data befektetési térkép, kockázati tőke stratégiák elemzése.

My 7 Big Data Favorites of 2014 (SmartData Collective)
Tamara Dull válogatásában szerepel a Dolgok Internetje, 25 érdekes Big Data tény, a Hadoop és a vállalati adattárházak együttélése és a Chief Data Officerek szerepe.