;
Megjelent a Tableau új kiadása
2013. november 25. Üzleti intelligencia · Adatvizualizáció · Tableau

A Tableau 8.1 jórészt felhasználói visszajelzések alapján összeállított újdonságainak listáján szép számmal szerepelnek a könnyebb használhatóságot és a változatosabb megjelenítést célzó fejlesztések, de a nagyvállalati igényekről sem feledkeztek meg.

A vizuális megjelenítés területén újdonság a Box and Whisker diagramtípus, a gyorskiválasztó elemek formázhatósága, az átlátszóság jobb kezelése és a prezentációs mód továbbfejlesztése.


Új adatmegjelenítési lehetőségek


Fontos új funkcionalitás az R nyelv támogatása is, amely segítségével komplex számított mezőket lehet létrehozni és megjeleníteni.

A könnyebb kezelhetőséget szolgálja a munkalapok, grafikonok és egyéb objektumok másolhatósága a különböző munkafüzetek között. A másolás során az adatkapcsolatok és egyéb beállítások is átkerülnek az új munkafüzetbe, így könnyen lehet meglévő elemzésekből újakat összeállítani.


Elemzések másolása munkafüzetek között


A nagyvállalati igényeket az immár 64 bites szerver és kliens szolgálja, amelyek segítségével sokkal nagyobb adatmennyiségek dolgozhatóak fel a memóriában. A jogosultságkezelés területén pedig jelentős előrelépés a SAML protokoll alapú SSO támogatás.

A Tableau 8.1 újdonságairól részletesen a cég erre a célra dedikált weboldalán lehet olvasni. A felhasználók a Twitteren is szavazhattak kedvenceikről, amiről a céges blogon olvasható egy érdekes összeállítás.

Az ingyenes Tableau Public is frissült már, így az új elemzési és adatmegjelenítési lehetőségek szabadon elérhetőek és kipróbálhatóak bárki számára.

Kapcsolódó anyagaink
· Felhőalapú verzióban is elérhető a Tableau (2013. augusztus 7.)
· Ma debütál a tőzsdén a Tableau (2013. május 17.)
· Itt a Tableau 8 (2013. március 30.)
· Hogyan lett a Tableau 100 millió dolláros cég? (2012. december 27.)