;
Megjelent a Pentaho 5.0
2013. szeptember 13. Üzleti intelligencia · BigData · Nyílt forráskód · Pentaho

Az új verzió fókuszterületei a különböző adatforrások összekapcsolása, a nagyvállalati támogatása, a beágyazott analitika, és a Big Data elemzések.



Az adatok összekapcsolása (Data Blending) a vállalati rendszerek sokasodásával egyre fontosabbá válik. A különböző forrásokból származó normál és Big Data jellegű információk tetszés szerinti keverése és összekapcsolása így alapvetően feladata lesz a vállalati BI rendszernek.



A Pentaho 5.0 támogatja a Data Blending számos különböző változatát, az adattárházban előre megvalósított integrációtól a felhasználó által önkiszolgáló módon végzett, több adatforrást használó gyors elemzésekig.

A nagyvállalati környezeteket megerősített adminisztrációs, biztonsági és telepítési képességekkel támogatja a Pentaho 5.0. A végfelhasználók egyszerűsített navigációt és újfajta adatvizualizációkat kapnak.

A Big Data platformok igen széles körével képes együttműködni az új Pentaho. A HortonWorks, Cloudera, DataStax, és Intel Hadoop disztribúciók mellett a listában megtalálható a Cassandra, a MondgoDB, az Impala, a Splunk és az Amazon Redshift is.

További információ
pentaho.com