;
Intelligens analitikával bővül a Datameer
2013. június 27. Üzleti intelligencia · Adatvizualizáció · BigData · Hadoop

Az egyik legnépszerűbb Big Data elemzőszoftver új kiadása szegmensképző, korrelációszámító és döntési fa algoritmusokat tartalmaz.

A Datameer elsődleges fókusza a Hadoopban tárolt adatok kényelmes és gyors lekérdezése, a hagyományos BI eszközöknél megszokott grafikus és táblázatkezelő jellegű felületen.


Intelligens adatvizualizáció Hadoop adatokból


A korábbi kiadások főleg az adatok összekapcsolására és a különböző vizuális eszközökre koncentráltak, a most megjelent 3.0-ás verzió pedig a prediktív analitika eszköztárába tartozó képességekkel bővült.

A Smart Analytics összefoglaló néven emlegetett új funkciók egyike klasszikus döntési fákat képes számítani, egy másik pedig egymástól jól elkülöníthető szegmenseket keres az adatokban különböző szempontok alapján.


Döntési fa a 3.0-ás verzióban


Szintén érdekes az a funkció, amely az egyes adatoszlopok közötti korrelációt számolja ki és jeleníti meg. A kapott eredmények intelligens sorba rendezésével és színezésével a rendszer könnyen értelmezhető módon mutatja meg az adathalmaz belső összefüggéseit.


Oszlopok közötti logikai kapcsolatok


Végül megjelent egy ajánlómotor is, ami korábbi események elemzése alapján megadja, hogy az egyes felhasználók várhatóan milyen termékeket vagy szolgáltatásokat iránt érdeklődnek.

A Datameer 3.0 széles körben ősszel lesz elérhető, de az érdeklődők máris feliratkozhatnak a korai bevezetőknek szóló programba.

További információ
www.datameer.com