;
Beszámoló a Teradata Universe konferenciáról - II. rész
2013. április 21. Adattárházak · Konferencia · Teradata

Koppenhágai beszámolónk második részében híres előadók, érdekes ügyfelek, foci és hullámvasút.

Keynote előadások
A Teradata konferenciáinak egyik erőssége mindig a gondosan kiválogatott, különböző területekről érkező kulcselőadói gárda, akik természetesen mindig valamilyen adatokkal kapcsolatos témáról beszélnek.

Az idei programban hétfőn szerepelő Rasmus Werner Nielsen a Nordea Bank adattárház bevezetéséről számolt be, a McKinsey-től érkező Michael Chui pedig a Big Data különböző hasznosítási lehetőségeiről adott áttekintést.

A keddi plenárisok közül a legnagyobb sikert a Chelsea operatív vezetője, Mike Forde aratta, aki a profi futball és az analitika kapcsolatát mutatta be, a tehetségkutatástól a szokatlan stílusban focizó játékosok teljesítményének helyes értékeléséig.


Rayid Ghani előadásának egyetlen diája


A szerdai napra is maradt még érdekesség, méghozzá nem kisebb név, mint Rayid Ghani, Obama tavalyi választási kampányának vezető szakértője. A mindössze egyetlen diából álló prezentációt bemutató Ghani a választási marketing számos területéről beszélt, a meggyőzhető szavazók azonosításától a Facebook adatainak hasznosításáig.

Az ügyfelek történetei
Az idei programban is számos jól ismert Teradata ügyfél adott elő saját adattárházas tapasztalatairól. A listában szerepelt az eBay, a LinkedIn, a Nike, a Philips, a Tesco, a Telefonica és a Türk Telecom.


A munkaerő vándorlása a pénzügyi krízis után


Az előadások témai meglehetősen változatosak voltak. A Tesco a logisztika adattárházas alapokon történő optimalizálásáról beszélt, a Philips a központi törzsadat-kezelési gyakorlatáról,a LinkedIn a több száz millió felhasználó adatainak elemzéséről, az eBay pedig az extrém analitika lehetőségeiről és kihívásairól mesélt.

Kirándulások az Operától a vidámparkig
Az esti szórakoztató és kapcsolatépítésre is remek alkalmat programok terén isnét kitett magárért a Teradata. A konferenciát megnyitó fogadást Koppenhága operaházában tartották meg, amely jól ismert ausztrál társához hasonlóan a vízparton helyezkedik el, de jóval modernebb, acél és üveg stílusban épült.


A koppenhágai Operaház


A hétfői díszvacsora pedig a jól ismert Tivoli vidámparkban kapott helyet, ahol a részvevők a nemcsak ehettek-ihattak, de a park jó néhány attrakcióját is kipróbálhatták.

Emlékek gyűjteménye
Kétrészes beszámolónk lezárásaként az immár hagyományos összefoglaló videó következik, amely a konferencia legfontosabb pillanatait örökíti meg.



A záró plenárison az is kiderült, hogy a következő évben melyik város lesz a konferencia házigazdája: A Teradata Universe 2014-ben Prágába látogat.