;
Interaktív adatvizualizációs képességekkel érkezik a Jaspersoft 5
2012. november 22. Üzleti intelligencia · Jaspersoft · Nyílt forráskód

A meghatározó nyílt forráskódú cégek közé tartozó Jaspersoft szoftverének új kiadása HTML5 alapú vizuális elemzési képességeket kap.

Látványos adatmegjelenítés
A legfontosabb újdonság a webes böngészőben is elérhető, gazdag adatvizualizációs képességekkel rendelkező interaktív elemző felület. A felhasználók számos grafikontípus közül választhatnak, és a más szoftvereknél is megszokott módon sokféle szűrőt alkalmazhatnak az elemzések elkészítésénél.


Az új HTML5 vizuális interfész 1.


További érdekesség a Multi-level Zoom funkció, amellyel könnyedén lehet mozogni az adatok különböző szintjei között, és a lasszószerű kiválasztási eszköz, amellyel egy grafikon egy részletét lehet kijelölni és ott lefúrni további információkért.


Megerősített infrastruktúra
Az elemzési eszközökön túl az adatkezelési képességek is sokat fejlődtek. A beépített oszlopalapú memóriacentrikus adatkezelésnek köszönhetően akár több milliárd soros adathalmazok is gyorsan elemezhetőek.

Az új adatvirtualizációs eszközök segítségével a különböző forrásokból származó adatokat lehet együtt, egy közös metadadat rétegen keresztül lekérdezni. A közvetlenül támogatott adatforrások között immár megtalálható a Microsoft Analysis Services is.

További információ
www.jaspersoft.com

Képgaléria

Az új HTML5 vizuális interfész 1.

Az új HTML5 vizuális interfész 2.

Az új HTML5 vizuális interfész 3.

Az új HTML5 vizuális interfész 4.