;
Itt a MicroStrategy 9.3
2012. szeptember 19. Üzleti intelligencia · MicroStrategy

Továbbfejlesztett vizualizáció, intelligens adatimport, Big Data és R támogatás az új verzióban.

Az amszterdami MicroStrategy konferencián bejelentett 9.3-as kiadás egyik fő fókusza az vizuális adatelemzés. Új funkciókat kapott a Visual Insight, amely immár képes többféle megjelenítési stílust és adatforrást használni egyetlen elemzésben, és az interaktív funkciók is továbbfejlesztésre kerültek. A válaszható vizualizációk között megjelentek a sűrűségi térképek (density map) és a hálózati ábrák is is.

Az adatok importálását segítő komponensek az új verzióban képesek automatikusan felismerni és generálni az olyan különböző származtatott jellemzőket, mint a címekhez tartozó ország- és kontinens adatok, vagy egy dátumból kinyerhető hónap és éves értékek.

Nem maradhatott ki természetesen a Big Data elemzések támogatása sem. A MicroStrategy 9.3 tartalmaz egy natív Hadoop konnektort, amely alkalmazásával számos érdekes lehetőség nyílik mód. Mód van például a Hadoop által kezelt információk memóriába történő betöltésére és villámgyors lekérdezésére, valamint a Hadoop-ból és a hagyományos relációs adatbázisokból származó adatok együttes elemzésére.

A további újdonságok között megtalálható még az R nyelv támogatása, a továbbfejlesztett adminisztrációs és metaadat-kereső szolgáltatások és a teljesen új Distribution Services.

További információ
www.microstrategy.com

Kapcsolódó anyagaink
· Élő közvetítés Amszterdamból (2012. július 11.)
· Érkezik a MicroStrategy 9.3 (2012. július 11.)
· Jön a MicroStrategy Personal Cloud (2011. október 3.)