;
ETL eszközt vásárol a QlikView
2012. június 23. Üzleti intelligencia · ETL · Felvásárlások · QlikView

Az Expressor Software felvásárlásával különösen az adatintegráció és metaadatkezelés területén erősít a cég.

Az QlikView memóriaalapú adatvizualizációs és -felderítő platformjának egyik gyengesége éppen a korszerű adatintegrációs képességek hiánya volt. A QlikView alkalmazások készítésére és az adatfeltöltésre egy saját scriptnyelv szolgál, amely nem biztosít grafikus felhasználói felületet.
Szintén hiányzott a központi metaadat-kezelés és az erre épülő egységes adatelérési és kalkuláció definíciók.

Az Expressor Software éppen ezen a két területen nyújt majd erősítést. A cég terméke rendelkezik a korszerű adatintegrációs eszközöktől elvárható képességekkel: grafikus fejlesztői környezet, közös metaadattár, az erre épülő impact- és lineage-elemzés. Azonban a meglehetősen zsúfolt, ETL piacon az Expressor nem tudott igazán átütő sikert elérni, így a QlikView-akvizíció egy alternatív kimenetet jelentett a tulajdonosok számára.

A QlikView a saját részéről azt emelte ki, hogy igazából a szemantikus metaadat-kezelést tartja fontosnak az Expressor által biztosított funkcionalitásól. A jövőre vonatozóan természetesen még szorosabb integrációt terveznek a különböző szoftverek között , így például nagyon hasznos lesz a már meglévő QlikView alkalmazások visszafejtését támogató funkció.

Az Expressor Software 2007 óta működik. A kockázati tőkések által finanszírozott vállalkozást eddig 20 és 30 millió dollár közötti forrást vont be. Az alkalmazottak száma 20. A felvásárlás pénzügyi részleteit nem tették közzé.

További információ
www.expressor-software.com