;
Két hét múlva itt az Adattárház Fórum
2012. május 29. Adattárházak · Konferencia

Az idei konferencia különösen erős nemzetközi előadói gárdát és több érdekes esettanulmányt kínál.

Nemzetközi vendégek
A nemzetközi előadók között elsőként Stephen Brobst, a Teradata világszerte elismert technológiai igazgatója érdemel említést, aki hétfő délután (június 11.) tart egy másfél órás workshopot Deep Analytics Using Big Data címmel.

Hasonlóan izgalmasnak ígérkeznek a keddi keynote előadások is. Az SAP regionális adattárházas szakértői központjától érkező Andre Borchert a memóriacentrikus adatmenedzsmentről és a valós idejű vállalatok működéséről fog beszélni. Az adattárházak üzleti hasznosítására fog koncentrálni a Teradatától jött másik keynote előadó, Tony Brown, aki korábban 17 évig dolgozott a Lloyds bankcsoportnál analitikus CRM területen.

A programban szerepel még Martin Walters (Oracle), aki az adattárházak agilis fejlesztését lehetővé tévő az, az Oracle által tavaly felvásárolt Endeca szoftvert fogja bemutatni, Ofir Manor (EMC) pedig a könnyen skálázható Greenplum adatbázismotorról fog beszélni.

Külföldi és hazai esettanulmányok
Az esettanulmányok között is található több nemzetközi kitekintést nyújtó előadás. A Törökországból érkező Ferhat Sengogul a Turkcell mobilcég adattárházas gyakorlatáról fog beszámolni. A sváci Swiss Re biztosítótársaság DW és BI tevékenységéről pedig Győr Ferenc, az évek óta Zürichben dolgozó ex-HP-s magyar szakember fog áttekintést adni.

Érdemes még kiemelni a programból a délutáni Big Data szekciót is, ahol több magyar vállalat fog beszámolni a Hadoop és egyéb új generációs analitikai eszközök alkalmazási tapasztalatairól.

Hétfőn nyílt este
A konferencia első napján, hétfőn egy nyílt estét rendeznek a szervezők DW Open néven a hazai DW és BI közösség számára. A DW Openre ingyenesen lehet regisztrálni a www.dwopen.hu weboldalon.

További részletek: Adattárház Fórum, 2012. június 11-12.