;
Vizuális adatelemző szoftvert készít az SAP is
2012. május 22. Üzleti intelligencia · Memóriacentrikus BI · SAP

A Visual Intelligence lehetővé teszi nagyméretű adatbázisok interaktív megjelenítését és elemzését.

Látványos elemzések
A felhasználók a szoftver alkalmazásával képesek a vizsgált adatokat több szempont szerint villámgyorsan szűrni és számos különböző módon ábrázolni. A támogatott vizualizációk között megtalálhatóak a különböző grafikonok mellett a térképes megjelenítők is.

A Visual Intelligence felhasználó felületét és képességeit több Youtube video is bemutatja: Product Tour, Navigate the interface, Create Data Visualisations.

A BusinessObject Explorer termékcsaládba tartozó szoftver hagyományos vastag kliens architektúrájú, azaz a felhasználók számítógépén fut. A most kiadott első verzió csak a SAP HANA által kezelt adatokat képes elemezni, azonban hamarosan várható a széles körű adatbázis-támogatás megjelenése is.

Erős verseny
A felhasználók számára az önkiszolgáló elemzés szabadságát is ígérő adatvizualizációs szoftverek az utóbbi időben óriási népszerűségen örvendenek, amit a nagy BI gyártók szinte mindegyike igyekszik is kiaknázni.

A szegmens hagyományos szereplőinek számító Tableau és Spotfire mellett a közelmúltban jelent meg ezen a piacon a MicroStrategy Visual Insight, a Cognos Insight és az SQL Server 2012 részeként a Microsoft Power View.

Képgaléria

A Visual Intelligence felülete