;
Az Oracle Business Analytics bejelentése
2012. április 10. Üzleti intelligencia · Memóriacentrikus BI · Oracle

A Tokióban zajló Oracle World konferencián a cég ismertette újragondolt BI stratégiáját és bemutatott számos új BI alkalmazást.

A legérdekesebb az újdonságok közül az Endeca tavalyi felvásárlásából származó Information Discovery szoftver, amely a a strukturált és nem strukturált adatok egyszerű, időigényes modellezést és előfeldolgozást nem igénylő elemzésére szolgál.

Az Oracle Enterprise Perfomance Management csomagjából a 11.1.1.2 kiadást jelentették be, amely az Exalytics platformon is futtatható, így a különböző számítások és riportok sokkal gyorsabban készülnek el. A tervezésnél ezentúl használhatóak lesznek az Oracle Crystal Ball szoftver statisztikai előrejelző eljárása is és megjelentek újabb speciális modulok is a kontrolling munkájának támogatására (Project Financials Planning, Account Reconciliation Manager).

A cég tavaly jelentette be az SAP ERP rendszerét futtató felhasználók számára kínált Financial Analytics for SAP alkalmazását. Most két újabb szoftverrel bővül ez a portfólió is: Procurement and Spend Analytics for SAP és Oracle Supply Chain and Order Management Analytics for SAP.

Természetesen a saját ügyviteli rendszerekhez kínált analitikus alkalmazások köre is bővült. A Manufacturing Analytics és az Enterprise Asset Management Analytics érdekessége, hogy szintén képesek az Exalytics platform memóriacentrikus adatkezelési képességeit kiaknázni.

További információ
www.oracle.com