;
Vizuális elemzések a Big Data világában SAS módra
2012. március 30. Üzleti intelligencia · BigData · Hadoop · Memóriacentrikus BI · SAS

A SAS Institute új szoftvere számos népszerű technológiát olvaszt magába - Hadoop, memóriacentrikus adatkezelés, adatfelderítés.

A SAS Visual Analytics legérdekesebb komponense a LASR™ Analytic Server, amely elosztott környezetben futva biztosítja a beérkező SAS parancsok fogadását és végrehajtását. A LASR a Hadoop HDFS állományrendszerében kezelt táblákat a memóriában dolgozza fel, így nagy adathalmazok esetében is villámgyorsan szolgáltatja az eredményeket.

A web alapú felhasználói felület rendelkezik a szokásos fejlett elemzői funkciókkal - számos vizualizációs eszköz, széles körű szűrési lehetőségek, hierarchiák támogatása, térképes megjelenítés - és kényelmes, drag & drop szerkesztői lehetőségeket is biztosít.

A szoftver lehetőséget nyújt az adatok feldolgozására és transzformálására is, így a felhasználók önállóan végezhetik el az elemzések előtt szükséges előkészítő lépéseket. Szintén az önkiszolgálást szolgálják az automatikus grafikonválasztó és összefüggés-magyarázó funkciók is.

A Visual Analytics természetesen rendelkezik mobil támogatással is. Az elkészített elemzések egy natív alkalmazás segítségével jeleníthetőek meg az iPad táblagépeken, ahol az adatok offline módban is elérhetőek.

A Visual Analytics több nagy gyártó blade szerveres architektúráján futtatható lesz. Egy 8 kiszolgálóból álló referencia konfiguráció összesen 96 processzormagot és 768 GB memóriát tartalmaz.

További információ
www.sas.com

Képgaléria

Az adatok előkészítése

Jelentések összeállítása

Térképes elemzések

Az iPad felület