;
A SAS 2011-ben is kétszámjegyű növekedést realizált
2012. január 26. Üzleti intelligencia · Elemzés · SAS

A 2,725 milliárd dolláros rekord árbevétel mögött többek között az elemezhető adatvagyon folyamatos bővülése áll.

A 2011-ben elért 12%-os bővülés a SAS immár 36 éves növekedési sorozatának újabb állomása. A bevételek főleg az amerikai és az európai ügyfelektől származnak, a két kontinens 46 illetve 42 százalékkal járult hozzá az értékesítéshez.

Kiemelkedően sikeres volt a csalásfelderítési szoftverek forgalmazása, amely három számjegyű növekedést ért el tavaly, és 50 százalékkal bővült az online analitikai megoldások piaca is.

A cég vezetője, Jim Goodnight arról számolt be, hogy a SAS a legfogósabb üzleti problémák esetén is képes volt megoldást nyújtani ügyfeleinek problémái, legyen szó árazási stratégiákról vagy csalásfelderítésről. A széles körű iparági jártasságára is büszke SAS így szinte minden fontos szektorban fel tud mutatni ügyfélsikereket.

A nemzetközi vállalati tendenciákkal összhangban a SAS magyarországi leányvállalata 2011-ben a kockázatkezelési, illetve az integrált marketing menedzsment megoldások iránti kereslet további erősödését tapasztalta. Ezzel párhuzamosan az üzleti megoldásokat támogató/kiszolgáló adatmenedzsment és –minőség megoldások terén is jelentős növekedést figyelt meg.

További információ
www.sas.com