;
Különleges tájékozódás: online ajánlások
2011. december 30. Adatbányászat · Sajtófigyelő


Egy nem túl izgalmasnak tűnő üzleti bejelentés került ebben az évben a nyilvánosság elé, ami arról tudósított, hogy a PortfoLion Zrt. – az OTP Bank leányvállalata – 300 millió forintnyi tőkebefektetést hajt végre a Gravity R&D Kft.-ben.

Az internetes ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity számára ez az eddigi legnagyobb tőkeemelés. Az új tőkét a társaság külföldi, elsősorban észak-amerikai és ázsiai értékesítésének és marketingtevékenységének erősítésére, valamint a hazai fejlesztési kapacitás növelésére fogja használni. A társbefektetők hozzájárulásával együtt a befektetés összege eléri a 350 millió forintot.

A pénz nyilván annak szól, hogy az ajánlórendszerek, köztük a magyar fejlesztések forradalmasíthatják az online piaci folyamatokat. Nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb nevű üzleti iskola, a Wharton is kutatásba kezdett a területen.


A HVG Techline cikke az online ajánlórendszerekről, amelyben szó esik a Wharton online zenefogyasztást vizsgáló kutatásáról és az olyan hazai fejlesztésekről, mint a Scarab Cloud és a Gravity Reco.

A teljes cikk
techline.hu