;
A csoportos analikát segíti a QlikView 11
2011. október 25. Üzleti intelligencia · QlikView

Az új kiadás középpontjában az együtt dolgozó munkatársak összesített tudására építő analitika és döntéshozatal áll.

A QlikView 11 használatával a felhasználók képesek csoportosan elemezni az adatokat, akár különböző hozzáférési eszközök - asztali számítógép, webböngésző, mobil készülékek - alkalmazásával is. A közös elemzés mellett van lehetőség az adatokra és a konkrét jelentésre vonatkozó kommentek, kérdések és válaszok hozzáfűzésére is (bemutató videó).

Az újdonságok között fontos még a felhasználó által tetszés szerint kiválasztott adathalmazok összehasonlítása. Mód van például két, több különböző terméket tartalmazó csoport menet közbeni kialakítására, majd a két csoport jellemzőinek több szempont szerinti - például időszak vagy földrajzi régió szerinti - összevetésére (bemutató videó).

A tavasszal bejelentett mobil interfészek is tovább fejlődnek a 11-es verzióban, amely Apple IOS, Android és BlackBberry alapú táblagépeken is fut az okostelefonok mellett.

Szintén fontos irányvonal a nagyvállalati környezetben hasznos menedzselhetőségi képességek továbbfejlesztése, amelyek a jobb skálázhatóságtól a biztonsági funkciókon át a különböző programozási API-k terjednek.

A QlikView 11 képességei jelenleg egy online demón keresztül próbálhatóak ki, a szabadon letölthető Personal Edition megjelenése az év vége felé várható.

Kapcsolódó anyagaink
· Új mobil BI szoftverek: Jedox Palo Mobile és Qlikview on Mobile (2011. április 26.)
· Megjelent a QlikView 10 (2010. október 31.)