;
Oracle-Endeca felvásárlás
2011. október 20. Üzleti intelligencia · Felvásárlások · Oracle

Az Endeca technológiájának erőssége a szabad formátumú adatok elemzése.

A cég MDEX adatbázismotorja képes különböző forrásokból származó, eltérő formátumú és struktúrájú adatokat feldolgozni és a különböző elemek között korrelációs kapcsolatokat létrehozni. Ez a képesség kiterjed a hagyományos SQL adatbázisok és a szöveges jellegű adatforrások együttes elemzésére is. Az MDEX az adatokat a háttértárakon oszlopalapú szervezésben, erősen tömörítve tárolja, és tartalmaz memórialapú komponenseket is.

Az Endeca több terméket is kínál, amelyek az MDEX motorra épülnek. Ezek részben az e-kereskedelemben használhatóak (InFront termékcsalád), a BI szegmensbe tartozó Latitude pedig agilis üzleti intelligencia fejlesztő- és elemzőkörnyezetet kínál.

Az Oracle a felvásárlásról szóló információs anyag alapján integrálni tervezni jelenlegi analitikus termékkínálatába mind az MDEX, mind a Latitude technológiát. Így várhatóan a jelenleg alapvetően SQL és MDX-orientált BI Suite képes lesz majd nem strukturált adatforrások elemzésére is. Szintén várható az Endeca keresés alapú BI-t támogató funkciónak megjelenése is az elemzőeszközökben.

Az Endeca globálisan 600-nál több ügyféllel rendelkezik, és piacvezetőnek számít saját szegmensében. A tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

További információ
www.endeca.com

Képgaléria

Az MDEX és az Oracle Database

Egyesített analitikus környezetek

A BI Suite és a Latitude összeolvadása