;
Új Oracle Database Appliance érkezik
2011. szeptember 22. Adattárházak · Oracle

Kisebb méretű adatbázisok kezelésére alkalmas előre konfigurált szoftver-hardver együttest jelentett be az Oracle.

Az 50 ezer dolláros listaárú Oracle Database Appliance 2 darab Oracle Linuxot futtató kiszolgálót tartalmaz, amelyekben 2-2 darab 6 magos Xeon processzor található. Így a processzormagok száma összesen 24, amihez 96 GB memória tartozik.

A nyers lemezkapacitás 12 terabájt, ami 20 darab 600 GB-os 15.000-es fordulatszámú SAS lemezből áll össze. A háromszoros tükrözés után az adatok tárolására szolgáló nettó kapacitás 4 terabájt. Szerepel a csomagban 4 SSD meghajtó is, amelyeket a rendszer alapértelmezésben a REDO állományok tárolására használ.

Szoftveroldalon az Oracle Database Enterprise Edition 11gR2 használható, amely igény szerint kiegészíthető RAC és más opciókkal is. A könnyű üzembeállítást és működtetést segíti az Appliance Manager szoftver, amely képes a gépet a standardoknak megfelelően automatikusan konfigurálni és a szükséges patchelési és monitorozási feladatokat ellátni.

Az ODA licenszelésének egyedi különlegessége, hogy lehetséges csak a processzormagok bizonyos részére megvenni az adatbáziskezelőt. Így induláskor elegendő akár csak egy kétmagos szoftverlicensz, amit később a terhelés növekedésével arányosan lehet bővíteni.

Az alapvetően a KKV szegmensnek szánt Oracle Database Appliance nem rendelkezik az Exadata termékcsaládból ismert olyan extra funkciókkal, mint az elkülönített storage és DB szerver réteg, vagy a hibrid oszlopalapú tömörítés.

További információ
www.oracle.com