;
Egy hét múlva kezdődik az SAP idei tihanyi konferenciája
2011. szeptember 5. Üzleti intelligencia · Konferencia · SAP

Az SAP Worldtour konferencia programjában ez alkalommal is jelentős szerepet kapnak az adattárházas és üzleti intelligencia megoldások.

A vasárnap estétől kedd délutánig tartó rendezvény mind hétfőn, mind kedden plenáris előadásokkal kezdődik. A hagyományosan színes egyéniségeket is felvonultató előadói gárdában a szakemberek mellett idén Michelisz Norbert autóversenyző és Rudolf Péter színész szerepel.

A plenáris előadások után a konferencia 6 párhuzamos szekcióban folytatódik mindkét nap. Az alábbiakban következzen egy rövid válogatás a BI szempontból legérdekesebb témákról:

  • Az első BI blokk hétfőn 11-től a tervezéssel és a költségelemzéssel foglalkozik a Levendula teremben, ahol az SAP partnercégei mellett a Debreceni Egyetem tart előadást költségtervezési gyakorlatáról.

  • Délután fél kettő és három között a Wimbledon teremben következik egy szekció az in-memory adatkezelésről, ahol többek között az OTP fog beszámolni a SAP BW Acceleratorral szerzett tapasztalatairól.

  • A napot pedig a klasszikus BI témájával foglalkozó rész zárja ismét a Levendula teremben, amenynek egyik érdekessége a MOL dashboardokról szóló előadása lesz.

  • Kedd reggel a plenárisok utána Tihany teremben lesz szó ismét üzleti intelligenciáról, ahol szó esik a BO Edge KKV termékvonalról és Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola VIR bevezetési projektjéről.

  • Ugyanebben az idősávban a Balaton teremben az adatintegráció és a központi törzsadat-kezelés (MDM) lesz a téma, ahol az ügyféltapasztalatokat az MNB BO Data Integratorról szóló előadása fogja képviselni.

    Mint látható, a konferencia meglehetősen széles áttekintést ad az SAP DW és BI portfóliójáról, talán csak a Sybase IQ hiányzik a témák közül.

    Természetesen a teljes program ennél sokkal szélesebb körből merít, így például több előadás is foglalkozik a CRM, a GRC vagy a HR területével, és helyet kapnak olyan általánosabb szempontok is, mint a fenntarthat fejlődés.

    További információ
    www.sap.com