;
Megjelent a Vertica 5.0
2011. június 30. Adattárházak · DW appliance · HP · Vertica

A HP által az év elején felvásárolt oszlopalapú adattárházas platform új analitikus képességekel bővült.

Az új kiadás fő újdonságai az analitikus alkalmazások fejlesztését és futtatását célozzák, így megjelent egy SDK, amely segítségével a felhasználók saját, az adatbáziskezelő belsejében futó eljárásokat írhatnak. Megjelentek új, beépített analitikus függvények is, többek között a a térképes és az eseményjellegű adatok elemzésére.

Tovább javult a teljesítmény és a nagyobb fürtök menedzselését segítő szolgáltatások is. Említésre méltó érdekesség, hogy immár mód van az adatbázisok vagy egy részük klónozására, így könnyen lehet előállítani külön elemzési környezeteket egyes próbafejlesztések számára (sandboxing).

Az év eleji felvásárlás egyik eredménye, hogy a csak szoftveres kiadás mellett a HP immár 3 különféle hardverrel egybecsomagolt és optimalizált verziót is kínál. A konfiguráció között a negyed rack (96 processzormag), a fél rack (186 processzormag) és a teljes rack (384 processzormag) kiépítés is megtalálható.

A HP erőteljes kampányokat tervez az új megoldások értékesítésére, amelyhez a Vertica csapata mellett a saját kereskedelmi erőforrásait is mozgósítani fogja. A Vertica jelenleg több mint 500 ügyféllel rendelkezik, amelyek közül a féltucatnyi legnagyobb már petabájtos nagyságrendű adattárházakat futtat.

További információ
www.vertica.com

Kapcsolódó anyagaink
· Bejelentette a HP a Vertica alapú adattárházas célgépeit (2011. június 6.)
· A HP felvásárolja a Verticát (2011. február 14.)