;
Egységesített webes felületttel érkezik a Jaspersoft 4.1
2011. május 26. Üzleti intelligencia · Jaspersoft · Nyílt forráskód

A nyílt forráskódú BI szoftver új kiadása integrált felületet biztosít a különféle forrásokból származó adatok elemzésére.

A Jaspersoft 4.1 kiadásában az OLAP, relációs, és Hadoop típusú adatok lekérdezéséhez kényelmesen használható, drag-and-drop webes felület áll rendelkezésre. A relációs és nem relációs adatok azonos módon történő elemzése a közelmúlt egyik slágertémája, ami a nagy gyártók BI szoftvercsomagjainak újdonságlistáin is előkelő helyet foglal el. Jellemzője az ilyen felületeknek, hogy a különböző dimenziók elemeiből nem SQL-típusú feltételekkel kell szűrni, hanem a lehetséges értékek listájából grafikusan, vagy egyéb eszközök (például hierarchikus szelektor) használatával lehet válogatni.

A 4.1 verzió másik fő újdonsága a 64 bites környezetek támogatása. A natív telepítőprogram segítségével könnyen installálható a szoftver a nagy számítási teljesítményt és sok-sok memóriát kínáló 64 bites Windows és Linux operációs rendszerekre.

Az újdonságok részletes felsorolása a Release Notes leírásban olvasható, a szoftver próbaváltozata pedig letölthető a JasperSoft honlapjáról.

További információ
www.jaspersoft.com

Kapcsolódó anyagaink
· Megjelent a Jaspersoft 4.0 (2011. január 25.)

Képgaléria

Az új, egységesített kezelőfelület