;
Jövő héten jön az Adattárház Fórum
2011. május 16. Adattárházak · Konferencia

A konferencia fókuszában az új adattárházas technológiák, a hazai esettanulmányok és a mobil BI megoldások állnak.

Az adattárházak építése Magyarországon is már hosszú múltra tekint vissza, hiszen az első ilyen kezdeményezések a 90-es évek középen indultak. Az azóta eltelt 15 év alatt számos hazai vállalat és egyéb szervezet vágott bele a vállalati adatok tárolását és elemzését célzó projektekbe, így sok helyen már igen komoly adatvagyon áll az üzleti felhasználók rendelkezésre.

Az adattárházak jövője
Természetesen ez alatt az idő alatt maguk az adattárházak is rengeteget változtak, mind a technológia, mind a kiaknázást szolgáló üzleti alkalmazások területén. Ezekről a változásokról fog beszélni a konferencia kulcselőadója, Stephen Brobst, aki a világ vezető adattárházas cégének, a Teradatának a technológia vezetője.

A karizmatikus, magával ragadó előadásmódjáról ismert Brobst számba fogja venni azokat az újdonságokat, amelyek az adatok gyűjtését, tárolását és feldolgozását érintik, különböző iparági példákkal illusztrálva az egyes módszerek gyakorlati alkalmazhatóságát és hasznosítási lehetőségeit.

Üzlet és IT tandemben
Az adattárházas projektek sikerében mindig is kulcsfontosságú szerepet játszott az üzleti és az informatikai oldal szoros együttműködése. A konferencia programjában ennek megfelelően két párhuzamos szekció szerepel, amelyek mindkét terület képviselői számára kínálnak hasznos tudnivalókat.

Az üzleti szekcióban több hazai esettanulmány is bemutatásra kerül, többek között az OTP Bank, az EGIS Gyógyszergyár és a BAT képviselői fognak beszámolni tapasztalataikról.

A technológia szekció programjában fontos szerepet játszanak az új generációs adattárházas platformok, így bemutatkozik a Microsoft masszívan párhuzamos adatbázisszervere, az MS Parallel Data Warehouse és az IBM által tavaly felvásárolt Netezza DW Appliance rendszer. Az előadások foglalkoznak még a szélsebesen terjedő Hadoop és MapReduce technológiák hazai alkalmazási tapasztalataival és a vállalati metaadat-kezelés problémáival is.

Mobil üzleti intelligencia testközelből
Az idei konferencia újdonságaként, hazánkban elsőként kerül megrendezésre az a kiállítás, ami az itthon is forgalmazott mobil BI megoldásokat mutatja be. Az okostelefonokon és az Apple iPadjához hasonló táblagépeken futó különböző analitikus szoftvereket a résztvevők a kiállítók standjain élőben is végignézhetik és kipróbálhatják.

További információ
www.adattarhazforum.hu