;
Hadoop offenzívát indít az EMC
2011. május 9. Adattárházak · BigData · Greenplum

A cég többféle Hadoop-alapú megoldást is fejleszt a nagyméretű, rosszul strukturált adatbázisok támogatására és elemzésére.

Az EMC Greenplum HD termékcsalád több komponensből áll. Az alap a nyílt forráskódú Hadoop keretrendszer új, értéknövelt disztribúciója, amelyből közösségi(ingyenes) és nagyvállalati verzió is készül. Az EMC azt reméli, hogy alapszoftverhez hozzácsomagolt telepítési, oktatási, támogatási és egyéb szolgáltatások miatt a vállalatok szívesebben választják majd ezt a Hadoop verziót.

A másik fontos újdonság az EMC Greenplum HD Data Computing Appliance lesz, amely a Hadoop és a Greenplum MPP adatbáziskezelő előnyeit egyszerre fogja kínálni egy közös, testre szabott hardverplatformon.

Jól mutatja az EMC piaci súlyát, hogy az új megoldások mögé már számos partner is felsorakozott, akik valamilyen támogatást ígérnek a Greenplum HD portfólióhoz. A listában megtalálható többek között a Datameer, az Informatica, a Jaspersoft, a Karmasphere, a Microstrategy, a Pentaho, az SAP, a SAS, a Tableau és a Talend.

További információ
www.emc.com