;
Új mobil BI szoftverek: Jedox Palo Mobile és Qlikview on Mobile
2011. április 26. Üzleti intelligencia · Jedox Palo · MobilBI · Nyílt forráskód · QlikView

Tovább bővült a mobil eszközökön elérhető üzleti intelligencia szoftverek választáka.

A nyílt forráskódú PALO multidimenzionális szervert és a hozzá tartozó Exceles és webes klienseket fejlesztő Jedox szoftvere, a PALO Mobile lehetővé teszi az OLAP kockákban tárolt adatok megjelenítését és elemzését. Maga az alkalmazás letölthető az Apple weboldaláról, a Palo szerverre pedig egy Mobile Connector szoftverkomponenst kell telepíteni. A Jedox szoftvere egyelőre csak iPadon futtatható, az iPhone támogatása nyáron, az Androidos verzió pedig ősszel várható.

A QlikView on Mobile megoldása jelenleg szintén csak az iPad tulajdonok számára hozzáférhető. A böngészőalapú szoftver kiemelkedőn intuitív felhasználói élményt ígér és intelligensen támogatja az olyan táblagépre jellemző műveleteket, mint a különböző gesztusok vagy a kijelző elforgatása.

Az elmúlt hónapok során gyakorlatilag az összes kisebb és nagyobb BI gyártó bejelentett valamilyen mobil kliensen (jellemzően iPad) futó üzleti intelligencia alkalmazást. A piacon így elérhető többet között a IBM-Cognos, az Oracle, a SAP-Business Objects, a SAS, a Tibco Spotfire és az Actuate mobil BI kliense is.

Kapcsolódó anyagaink
· Mobil BI megoldáson dolgozik a SAS (2011. március 10.)
· Mobil BI megoldást fejleszt az Information Builders (2011. március 7.)
· Az üzleti intelligencia és az iPad (2010. július 5.)