;
Megjelent az SAP Business Objects 4.0
2011. február 25. Üzleti intelligencia · Business Objects · SAP

Az SAP üzleti intelligencia csomagjának új kiadása 3 év fejlesztőmunkájára épül. Az új csomag magában foglalja mind a BI, mind az adatintegrációs szolgáltatásokat.

Az egyik legfontosabb célja a cégnek az új kiadással az volt, hogy egységes, integrált, homogén felhasználói élményt nyújtó alkalmazást készítsen. A BusinessObjects BI Platform névre átkeresztelt keretrendszerhez számos különböző célra szolgáló lekérdező komponens tartozik, amelyek közös adminisztrációs és biztonsági eszközökön osztoznak. A legfontosabb kliens a Webintelligence lesz, amihez külön OLAP elemző és dashboard készítő alkalmazások társulnak, megszűnik viszont az önálló desktop kliens.

Fontos újdonság az Event Insight, amely a Sybase-Aleri vonalról származó valós idejő eseménykezelő (Complex Event Processing - CEP) alkalmazás, és az adatminőség monitorozására szolgáló Information Steward.

Az új verzió jól fut a különböző mobil platformokon, így elérhető például Blackberry és IOS rendszerű táblagépekről és okostelefonokról. Az új kiadás támogatja a tavaly év végén megjelent HANA memóriaalapú analitikus platformot is, amely segítségével több terabájtos adatbázisokat lehet villámgyorsan elemezni.

Az SAP BusinessObjects 4.0 széles körben várhatóan májusban lesz hozzáférhető, jelenleg az új verzió próbaüzem folyik néhány tucat kulcsügyfélnél. A szoftver 21 nyelven lesz elérhető, amelyek között a magyar is szerepel.

További információ
www.sap.com

Kapcsolódó anyagaink
· A nyilvános pénzügyi jelentések területén erősít felvásárlással az SAP (2010. december 18.)
· Megjelent a HANA, az SAP memórialapú elemző eszköze (2010. december 6.)
· Üzletágspecifikus BI alkalmazásokat készít az SAP (2010. szeptember 29.)

Képgaléria

Mobileszközökön is elérhető

Közösségi vélemények elemzése