;
Új vezető a Teradata hazai képviseletének élén
2011. február 21. Adattárházak · Teradata

A Teradata első idei partnertalálkozóján több fontos bejelentésre is sor került.

A magyar és a romániai divízió vezetését februártól Gombár György veszi át, aki 2009 óta dolgozik a Teradatánál. A tapasztalt menedzser korábban HP és a Sun hazai képviseleténél töltött be fontos pozíciókat az értékesítés és az üzletfejlesztés területén.

Gombár György elmondta, hogy tervei között kiemelt fontosságú a Teradata hazai jelenlétének további erősítése, ennek érdekében jelentős mértékben növelni fogják a cégnél dolgozók létszámát. Az új vezető a klasszikus DW és BI megoldások értékesítése mellett jelentős potenciált lát a tavaly év végén felvásárolt Aprimo felhőalapú marketingautomatizálási és -optimalizálási portfóliójában is.

A növekedési tervekhez kapcsolódik a találkozó másik fontos híre is: Koller György, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy cége a következő három évre a Teradata Magyarországot bízta meg a BI fejlesztési és üzemeltetéstámogatási feladatok ellátásával. A Telenor hazai leányvállalata régóta a Teradata legnagyobb itthoni felhasználója és referenciája.

Kapcsolódó anyagaink
· A Teradata 525 millió dollárért felvásárolja a marketingspecialista Aprimot (2010. december 22.)
· Teradata újdonságok a Partners konferenciáról (2010. október 29.)