;
5 százalékkal növekedett 2010-ben a SAS Institute
2011. január 20. Üzleti intelligencia · Elemzés · SAS

A legnagyobb független BI specialista cég ezzel 35 éves töretlen növekedési sorozatot mondhat magáénak.

A SAS tavalyi árbevétele 2,43 milliárd dollárra rúgott, ami a 2009-es 2,31 milliárdhoz képest 5,2 százalékos bővülést jelent.

A növekedés forrásai
A legnagyobb, 26 százalékos növekedést a cég az üzleti analitika területén érte. Különösen jó eredmények születtek a az ügyfélintelligencia és a kockázatmenedzsment területén. Az elmúlt évben a SAS jelentősen erősített a közbiztonsági és hírszerzési szektorban is, többek között a Memex és a Vision Systems felvásárlásával.

A földrajzi régiók szerinti bontásban az amerikai kontinens vezetett a bevételek 46 százalékával, az EMEA régió pedig 42 százalékot ért el.

Továbbra is nagy a hangsúly fektet a SAS a partneri csatorna fejlesztésére, és ennek köszönhetően a tavalyi árbevétel közel egyharmada már a partnerek közreműködésével realizálódott, akik az 50 legnagyobb üzletkötés több mint felében is szerepet játszottak.

Innováció és humán tőke
A SAS az impresszív pénzügyi eredmények és növekedési sorozat mellett nagyon büszke a kiemelkedő kutatás-fejlesztési tevékenységére is, amelyre a bevételek kiemelkedően magas hányadát (24%) fordítják.

A cég sorozatosan jól szerepel a legjobb munkahelyet vizsgáló felméréseken is, és tavaly 2,4 százalékkal növelte munkatársainak létszámát.

Kapcsolódó anyagaink
· 2009-ben is tovább növekedett a SAS (2010. február 1.)
· 2008-ban is növelte értékesítését a SAS (2009. február 5.)
· Folytatta a növekedést és átlépte a 2 milliárdos határt 2007-ben a SAS (2008. február 4.)