;
A nyilvános pénzügyi jelentések területén erősít felvásárlással az SAP
2010. december 18. Üzleti intelligencia · Felvásárlások · SAP

Az egyre szélesebb körben használt XBRL szabványú jelentések elkészítését segítő szoftvercsaládot vett meg a német óriás.

A szintén német cundus Information Systems által fejlesztett, az SAP környezetekbe illeszkedő Financial Statement Factory és informationCollector megoldások abban segítik a vállalatokat, hogy a nyilvánosság számára készülő beszámolóikat az XBRL (Extensible Business Reporting Language) formátumnak megfelelően készítsék el.

A több mint 10 éves múltra visszatekintő XBRL szabvány célja, hogy a különböző vállalatoktól származó kimutatások egységes, szabványos formátumban készüljenek el, és így könnyen összevethetőek legyenek. Az XBRL alkalmazása nagyon nehézkesen indult, de az utóbbi években egyre több tőzsde és szabályozó hatóság követeli meg a formátum használatát a kimutatások beadásakor. Az amerikai SEC például 2011 közepétől már a legtöbb kimutatást ilyen módon fogja kérni.

Az SAP eddig is kínált XBRL-alapú jelentéskészítő megoldást szoftvercsomagja részeként, ami a több nagy szoftvercégnek is beszállító UBmatrix technológiájára épült. Az UBmatrix azóta beolvadt a szintén az XBRL eszközök területén aktív Edgar Online vállalatba.

A tranzakció során a szoftverekhez kapcsolódó szellemi tulajdon mellett az ügyfélkör és a kulcsfontosságú alkalmazottak egy része kerül az SAP-hoz, a cundus pedig tanácsadócégként folytatja tevékenységét. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

További információ
www.cundus.de

Kapcsolódó anyagaink
· Megjelent a HANA, az SAP memórialapú elemző eszköze (2010. december 6.)
· Kulcsterületnek tartja az üzleti intelligenciát az SAP Hungary (2010. szeptember 17.)
· Közös SAP-Sybase stratégiai jövőkép és útiterv (2010. augusztus 22.)
· XBRL támogatást nyújt a SAP (2009. február 18.)
· Megjelent az XBRL specifikáció legfrissebb változata (2004. január 19.)