;
Látványos újdonságokkal érkezik a Tableau 6
2010. november 26. Üzleti intelligencia · Tableau

A népszerű analitikus szoftver új kiadása mind a sebességben, mind a látványos megjelenítés terén sok újdonságot hoz.

Az újraírt adatfeldolgozó motornak köszönhetően akár több száz millió rekordos adathalmazokat lehet a memóriában kezelni és villámgyorsan lekérdezni. A Tableau 6 akkor sem jön zavarba, ha az elemzendő adatok nem férnek el a rendelkezésre álló memóriában, mivel képes a feldolgozási műveletek egy részét a forrásként szolgáló adatbázisokban elvégezni.

A Data Blending technológia lehetőséget nyújt a különböző forrásokból származó adatok elemzés közbeni összekapcsolására. Így például közösen elemezhetők a vállalati adattárházban tárolt tényinformációk az Excelben nyilvántartott aktuális tervadatokkal. A megfelelő értékek összekapcsolását a rendszer képes akár automatikusan is elvégezni.

Az egyszerű adatpárosítások mellett a Data Blending lehetőséget ad bonyolult kalkulációk és csoportosítások elvégzésre, amelyek során szabadon használható bármelyik bekötött adatforrás.

Az új verzió igen rugalmas az adatforrások elérésében, így például a szokásos relációs adatbázisok mellett képes a Microsoft PowerPivot adatállományait is kezelni.

További információ
www.tableausoftware.com

Kapcsolódó anyagaink
· Út a dollármilliókig: a Tableau-sztori (2010. március 17.)
· A vezető BI platformok 2010 (2010. február 4.)
· Megjelent a Tableau adatvizualizációs eszközének új kiadása (2008. augusztus 13.)

Képgaléria

Több adatforrás összekapcsolása a Data Blending segítségével

Több tízmillió rekord kezelése a memóriában

A grafikonon az időbeli változás is megjeleníthető