;
Megjelent a MicroStrategy 9 harmadik kiadása
2010. november 8. Üzleti intelligencia · MicroStrategy

Az új verzió többek között a mobileszközök jobb támogatását, továbbfejlesztett dashboard funkcionalitást és nagyobb sebességet hoz.

A MicroStrategy 9 Release 3 már futtatható az Apple operációs rendszerének legújabb változatán, az IOS4-en, és ezért képes kiaknázni annak multitasking képességeit. A Mobile Alert funkcióval a felhasználók egyedi riasztásokat állíthatnak be, amelyeket az Apple Push Notification rendszere kezel és továbbít.

További adatvizualizációs képességeket is hoz az új verzió, az iPad készülékeken alkalmazhatóak lesznek a Google Maps alapú térképek. Szintén újdonság az adatok kompakt, kis képernyőfelületen történő megjelenítését lehetővé tévő microchartok és az animált, interaktív idősoros grafikonok megjelenése.

A fejlesztéseknek köszönhetően a dashboard felhasználóknak immár módja van OLAP stílusú elemzésekre, az adatok tetszés szerinti elrendezésére és lefúrásokra. Van lehetőség a Flashban készült dinamikus dashboardok PDF-be történő exportálására és további megosztására is. Az új verzióban mind az első futtatáshoz szükséges idő, mind a felhasználói kérésekre történő reagálás ideje is jelentősen csökken.

A jelentések és kimutatások gyors elkészítését segíti a Data Import funkció, amely lehetővé teszi a felhasználó számítógépén található Excel és más adatforrások bekötését a BI rendszerbe. Szintén mód van előre elkészített alkalmazásminták és újra felhasználható dashboardok használatára.

Az infrastuktúra terén újdonság a webes szolgáltatások támogatása és az ESRI térképező szoftverének integrácója. A MicroStrategy széles körű geoanalitikai képességekkel rendelkezik, az ESRI mellett például a Visual Crossing és a Google Maps alkalmazásokkal is használható.

További információ
www.microstrategy.com