;
Megjelent a QlikView 10
2010. október 31. Üzleti intelligencia · QlikView

A látványos felhasználói felületéről ismert, memóriaalapú adatbázist használó BI szoftver új kiadása további kényelmi funkciókat ígér.

A QlikView 10 fontos újdonsága az asszociatív keresőfunkció, amely segítségével azonnal, már a keresőkifejezés begépelése közben láthatóak a lehetséges találatok és a potenciális adatkapcsolatok. A QlikView alapját képező asszociatív adatháló alapján az egymáshoz kapcsolódó adatelemeket szabadon lehet végigjárni, nem kell előre definiált hierarchiákat vagy lefúrási utakat követni.

Az adatvizualizációt javítja a grafikonok amúgy is hosszú listáját tovább bővítő Mekko chart, amely változó szélességű hasábok segítségével mutatja be az adatok egymáshoz viszonyított nagyságát, újabb dimenziót adva ezzel az elemzésekhez.

Szintén a hatékony megjelenítést szolgálja az a fejlesztés, amely segítségével az adatelemek kiválasztását szolgáló listákat különböző mutatószámokkal és minigrafikonokkal lehet gazdagítani. Így a felhasználók azonnal, már a kiválasztás során valódi kontextusukban látják az egyes elemeket.

Természetesen a cégnél az informatikusokról sem feledkeztek meg, számukra többféle új vagy javított architekturális és integrációs funkciót kínál az új kiadás. Nem maradtak el a teljesítmény fokozását és a könnyebb adminisztrációt célzó fejlesztések sem.

További információ
www.qlikview.com

Képgaléria

Asszociatív adatkezelés

A Mekko grafikon

Adatokkal gazdagított listaelemek