;
Bemutatta az IBM a Cognos 10 platformot
2010. október 27. Üzleti intelligencia · Cognos · IBM

A Cognos platform új verziója többek között felfrissített felhasználó felülettel és számos új elemző funkcióval rendelkezik.

Az egyik fő újdonság a BI Workspace névre hallgató integrált munkafelület, ahol a felhasználók könnyen és gyorsan készíthetnek akár egyszerű riportokat, akár komplexebb dashboard jellegű kimutatásokat. Az új felületen kényelmesen lehet váltogatni a jelentéskészítés és futtatás funkció között, könnyen hozzáférhetőek a különböző szerkesztő és kereső eszközök is.

Az integrált munkafelület számos funkcionális újdonságot tartalmaz, így van támogatás a kulcsindikátorok és scorecard-ok megjelenítésére, kommentek hozzáadására és külső adatforrások (például Excel táblák) becsatolására. Támogatja a Cognos 10 a személyre szabott riasztások beállítását is, amelyekhez előre beállított akciók rendelhetőek.

Az SPSS felvásárlásának eredményeként bekerült az eszközbe egy új elemző modul, ami lehetővé teszi az általánosan használt statisztikai módszerek és mutatók alkalmazását a jelentések készítésénél.

Fontos újdonság a kollaboráció támogatása is, ahol a BI felhasználók a Cognos eszközön belül kommunikálhatnak egymással, párbeszédet folytatva az egyes riportokról és abban szereplő adatokról.

Az offline adatelérési igények kielégítést szolgálja a Active Reports funkció, amely segítségével olyan, e-mailban elküldhető kimutatások készíthetőek, amelyek tartalmazzák az interaktív elemzésekhez szükséges összes adatot és funkcionalitást, így a vállalati hálózat nélkül is használhatóak.

Természetesen nem maradhatott ki a Cognos 10-ből a mobil eszközök támogatása sem. Az új verzióval az iPhone, iPad és BlackBerry tulajdonosok néhány ujjmozdulattal hozzáférhetnek az üzleti információkhoz.

Az új platform hazai bemutatója egy hét múlva, jövő szerdán lesz Budapesten.

További információ
www-01.ibm.com

Képgaléria

Az új munkafelület

Integrált kollaboráció

Beépített statisztikai képességek