;
Egy hét múlva itt az Open Source BI Fórum
2010. október 12. Üzleti intelligencia · Konferencia · Nyílt forráskód

A konferencián a hazai előadások mellett több külföldi nyílt forráskódú BI szoftvergyártó is bemutatkozik.

Az egyik érdekesség az olasz Engineering által támogatott és fejlesztett SpagoBI platform, amely lehetővé teszi a különböző fejlesztőktől származó BI komponensekből integrált üzleti intelligencia rendszerek kialakítását open source alapokon. Az alkalmazható elemek között megtalálhatóak az ETL, a jelentéskészítő, és az ad-hoc lekérdezést támogató modulok, sőt mód van adatbányászati és térképes elemzések megvalósítására is.

A német Rapid-I adatbányászati megoldásai nem csak a nyílt forráskódú szoftverek között töltenek be meghatározó szerepet, de egyre inkább kihívást jelentenek a prediktív analitika olyan vezető szereplőinek is, mint a SAS és az SPSS. A cég zászlóshajója a RapidMiner, amely kényelmes felhasználói felületen tesz elérhetővé több száz különböző adatbányászati algoritmust. A termékpalettán emellett megtalálhatóak a szociális hálók és a webes szolgáltatások adatainak elemzésére szolgáló megoldások is.

Szintén újdonság, hogy a Sun felvásárlása óta először fog az Oracle előadást tartani itthon a MySQL BI célú alkalmazási lehetőségeiről, bemutatva a népszerű adatbázismotor adattárházas funkcióit és a hatékony működéshez szükséges szakmai fogásokat.

A open source BI hazai szakértői is szép számmal képviseltetik magukat a konferencia programjában, így többek között lesz szó az adatintegráció, a pénzügyi tervezés és költségelemzés és a webes látogatottsági adatok elemzésének nyílt forráskódú eszközökkel történő megvalósításáról.

Külön előadások foglalkoznak a open source szoftverek alkalmazásával kapcsolatos pénzügyi és jogi kérdésekkel is, kitérve a különböző licenszelési alternatívákkal kapcsolatos tudnivalókra.

További információ
www.opensourcebi.hu