;
Megjelent az Actuate BI szoftverplatformjának új kiadása
2010. szeptember 14. Üzleti intelligencia · Actuate · Nyílt forráskód

Az ActuateOne névre átkeresztelt csomag új adatvizualizációs és OLAP komponensekkel egészíti ki az eddigi kínálatot.

Az Actuate a fő támogatója és fejlesztője a nyílt forráskódú BIRT üzleti intelligencia platformnak. A cég az ingyenes közösségi verzió mellett egy nagyobb tudású, fizetős változatot is forgalmaz saját márkaneve alatt. A kereskedelmi verzió részben nagyobb tudású, kényelmesebben használható komponenseket tartalmaz, részben olyan új, egyedi funkcionalitást kínál, amely az ingyenes verzióban nem található meg.

A most megjelent ActuateOne 11 egyik fő újdonsága a BIRT Data Analyser, amely memóriaalapú, villámgyors OLAP lekérdezéseket tesz lehetővé a vállalati adatokon, korszerű webes felületet biztosítva a felhasználóknak.

A másik friss eszköz, A BIRT 360 pedig operatív és analitikus célú dashboardok összeállítását szolgálja. Az eszköz rugalmas architektúrájának köszönhetően többféle lekérdezés és adatforrás is használható a dashboard készítés során, sőt akár a Google Gadget-szabványnak megfelelő külső komponensek is beilleszthetők.

Az ActuateOne további újdonságai közé tartozik az Excel-alapú, élő adatkapcsolatot biztosító lekérdezések, és a különböző típusú számítási felhő (cloud) platformok támogatása.

További információ
www.actuate.com