;
A Teradatához került a Kickfire adattárházas technológiája
2010. augusztus 14. Adattárházak · DW appliance · Felvásárlások · Teradata

Az egyre több nehézséggel küzdő Kickfire önállóságát feladva kiárusította maradék eszközeit.

A cég MySQL alapú adattárházas technológiája egy speciális SQL-feldolgozó chip alkalmazására épült. Az egyedi hardver segítségével a igen nagy adatfeldolgozási sebességeket lehetett elérni alacsony költségszint mellett. A MySQL környezetre épülő szoftver azonban csak a kisebb méretű, 1-5 terabájtos adatmennyiségeknél teljesített jól, mivel az extra skálázhatósághoz szükséges masszívan párhuzamos feldolgozási képességekkel nélkülözte.

A technológiai hiányosságok mellett hozzájárult a problémákhoz az is, hogy a viszonylag későn piacra lépő Kickfire hiába fáradozott a stabil jövőt biztosító megfelelő nagyságú ügyfélbázis kiépítésén. Ez pedig nemcsak a cég pénzügyi lehetőségeire volt rossz hatással, de a potenciális vásárlókat is elbizonytalanította.

Az óvatosságból más szállítóhoz forduló cégeknek így igazuk is lett: A Teradata csak a Kickfire egyes technológiai megoldásaiban lát fantáziát, de a jelenlegi termékvonalat nem fogja folytatni.

Az elmúlt hetekben bejelentett EMC-Greenplum és a nem sokkal régebbi SAP-Sybase felvásárlás után így ismét szűkült az önálló adattárházas megoldásokat szállító cégek mezőnye.

Kapcsolódó anyagaink
· Az EMC felvásárolja az adattárház-specialista Greenplumot (2010. július 13.)
· Az SAP adattárházas stratégiája és a Sybase felvásárlás (2010. május 18.)