;
Igény szerint használható BI szolgáltatást indít a Pentaho
2010. június 7. Üzleti intelligencia · Nyílt forráskód · Pentaho

A Pentaho On-Demand csomagjával a felhasználók dönthetik el, hogy milyen környezetben szeretnék futtatni BI alkalmazásaikat.

Az indulásnál a havi előfizetési díj fejében a Pentaho biztosítja a szükséges szerverparkot, amiről később bármikor át lehet térni az ügyfél saját eszközeinek használatára. Ez a megoldás lehető teszi a BI projektek könnyű és gyors elindítását. A hostolt környezet kitűnő terepet biztosít a Pentaho eszközeinek valós körülmények közötti tesztelésére is.

Természetesen annak sincs akadálya, hogy hosszú távon is a Pentaho szolgáltassa a vállalati BI eszköz háttérkörnyezetét, ha az egybevág az ügyfelek IT stratégiájával.

A Pentaho az új szolgáltatás népszerűsítésére egy akciót is indított, melynek keretében vállalják, hogy a potenciális ügyfelektől érkező teszt adatbázisokat 72 óra leforgása alatt bekonfigurálják az on-demand környezetben. Sőt, elkészítik az adatokhoz legjobban illő kulcs mutatószámok és vezető dashboard-ok mintáit is. A kialakított demórendszer aztán három hétig hozzáférhető és tesztelhető lesz.

A Pentaho agresszív árazást ígér az On-Demand szolgáltatásra, sajtóinformációk alapján egy száz felhasználós BI rendszer költsége havi 2000 dollár körül lesz.

További információ
www.pentaho.com

Kapcsolódó anyagaink
· Tovább nő a Hadoop népszerűsége (2010. május 28.)