;
Frissítette adattárházas kiszolgálóit a Teradata
2010. március 5. Adattárházak · DW appliance · Teradata

Az egész termékvonalra kiterjedő frissítéssel gyorsabb processzorok, nagyobb merevlemezek és több memória került a szerverekbe.

A Teradata platformcsaládjának csúcsán a Active Enterprise Data Warehouse áll, amelynek feladata a teljes vállalati adatvagyon menedzselése. A most megjelent 5600-as modellben négymagos Intel Nehalem processzorok találhatóak, amelyek a megnövelt memória és a szintén feljavított interconnect alrendszer segítségével akár 65 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtanak.

Még nagyobb a gyorsulás a szervercsalád középső tagjának szerepét betöltő Data Warehouse Appliance 2580 esetében, ahol az új hardverkomponensek megduplázzák a korábbi verzió teljesítményét. Szintén említésre méltó, hogy immár 1 terabájtos lemezegység is rendelhetőek a szerverekbe, ami igen nagy tárolókapacitást és meglehetősen kedvező terabájtonkénti árat eredményez. A nagyobb meghajtók alkalmazása esetén viszont a teljesítmény nem lesz annyira kedvező, hiszen ilyenkor adott adatmennyiség kevesebb fizikai lemezen osztozik.

Nem maradt ki a frissítésből a szélsőséges adatmennyiségek költséghatékony tárolására optimalizált Extreme Data Appliance sem. Az új 1600-os modell 29 terabájt és 50 petabájt között skálázható és többször gyorsabb teljesítmény ígér. A kedvező árakkal kombinált hatalmas tárolókapacitás lehetővé teszi az adattárházakból normál esetben idővel kiszoruló historikus adatok online elemezhetőségét.

A mostani általános hardvermodernizálás mellett a Teradata az év közepére tartogat még egy igazi újdonságot, az SSD alapú Extreme Performance Appliance megjelenését. A tavaly ősszel bejelentett, Blur kódnévre hallgató modell többek között a hívásrekordok és az online webes forgalom közel valós idejű elemzésében lesz bevethető.

További információ
www.teradata.com

Kapcsolódó anyagaink
· Folytonos rendelkezésre állású adattárházak töltése (2009. december 22.)
· SSD alapú kiszolgálót jelentett be a Teradata (2009. október 25.)

Képgaléria

A Teradata platformkínálata a mostani frissítés előtt.