;
A riválisok célkeresztjében a SAS
2009. november 22. Üzleti intelligencia · SAS · Sajtófigyelő

A SAS Institute a gazdasági válságban is őrzi azokat a vállalati értékeket, amelyeknek köszönhetően rendszeres szereplője a legkiválóbb munkahelyek listájának.

Mivel a SAS nem tőzsdei vállalat, így nincs rászorítva a nyerseségesség minden áron való fenntartására. Még akkor sem, ha a cég elnökének egy közelmúltban elhangzott kijelentése szerint könnyen lehet, hogy idén megszakad a SAS árbevételének több évtizede tartó növekedési sorozata.

Így a cég dolgozói továbbra is élvezhetik a jó minőségű vállalati éttermeket, a gyerekeknek járó ingyenes bölcsődei és óvodai ellátást, a számos fitness, sport- és egyéb kikapcsolódási lehetőséget. Mint minden szoftvercégre, a SAS-ra is igaz, hogy a vállalat teljesítményének igen nagy része az alkalmazottak hozzáállásán és lojalitásán múlik, és ezzel a cég vezetése is tisztában van.

Mindeközben a versenytársak egyre komolyabban készülnek a versenyre. Különösen igaz ez az IBM-re, amely az SPSS felvásárlásával a SAS fő vadászterületének számító adatbányászati és fejlett analitikai szegmensben ásta ki a csatabárdot.

A New York Times részletes, elemző jellegű írása a SAS helyzetéről és kilátásairól.

A teljes cikk
www.nytimes.com