;
Októberben jön a II. nyílt forráskódú BI konferencia
2009. szeptember 11. Üzleti intelligencia · Konferencia

A tavalyinál jóval gazdagabb programmal kerül megrendezésre idén az open source BI eszközök seregszemléje.

A nyílt forráskódú BI virágzása
A nyílt forráskódú BI eszközök szállítói a virulnak a válság közepén is, mivel egyre több és egyre nagyobb cégek fordulnak a jelentős költségelőnyöket kínáló alternatív üzleti modell felé. Több nagyobb szoftvercég is arról számolt be, hogy elmúlt évben jelentős érdeklődést tapasztaltak a Fortune 500 listán szereplő vállalatok köréből is.

Természetesen a nagyobb méretű projekthez ajánlott professzionális szoftververziók itt sem ingyenesek, de a jellemzően évente fizetendő, meglehetősen kedvező támogatási díjak nagy vonzerőt jelent a szűkös költségvetésekkel boldogulni próbáló vállalatoknak.

Sokszínű konferenciaprogram
Az október 13-án megrendezésre kerülő konferencián nemzetközi vendégelőadóként szerepelni fog az adatintegráció terén vezető szerepet betöltő Talend és az oszlopalapú adatbázismotort fejlesztő InfoBright képviselője.

A rendezvényen előadást fog tartani számos hazai szoftverfejlesztő és tanácsadó cég is. A programban szerepelnek eszközbemutatók és hazai alkalmazási és bevezetési esettanulmányok, amelyek témája az OLAP szerverektől a térképes elemzést biztosító GIS eszközökig terjednek. Szintén több előadás fog foglalkozni a hagyományos és a nyílt forráskódú szoftvereszközök integrációjával, ami egyre több hazai szoftvercég által alkalmazott megoldás.

További információk és a részletes program a konferencia honlapján található meg.

További információ
www.opensourcebi.hu