;
Fantasztikus TPC-H benchmark eredmények és jelentős új tőkebevonás a ParAccel-nél
2009. július 24. Adattárházak · DW appliance · Elemzés · ParAccel

Szokatlan nagyságű, 30 terabájtos TCP-H benchmarkot futtatott az oszlopalapú analitikus adatbázis-kezelőt forgalmazó ParAccel.

A gigantikus adatmennyiséget egy 43 darab Sun Fire X4540 szerverből álló fürt kezelte. A Sun kiszolgálóinak specialitása az, hogy egy kompakt házban egybeépítve tartalmaznak 2 darab 4 magos Opteron processzort, maximum 64 GB RAM-ot, és 48 darab közvetlenül elérhető SATA diszket, és így a kisebb és gyorsabb, 500 gigabájtos meghajtókkal szerelve is 24 terabájnyi lemezkapacitást biztosít. Ennek köszönhetően állt elő az a furcsa helyzet, hogy használt konfiguráció összesen közel 1000 terabájtnyi háttértárat tartalmazott, bár a benchmark adatainak tárolásához ennek csak töredékére volt szükség.

A bőséges hardverpark kombinálva a villámgyors adatfeldolgozást biztosító oszlopalapú motorral meg is hozta az eredményt. A ParAccel többszörösen meghaladta a 30 terabájtos kategória korábbi csúcstartójának, az Oracle-nek két évvel ezelőtt elért eredményét, miközben az X86-alapú Sun szerverek viszonylagos olcsóságának köszönhetően az ár/teljesítmény mutató is igen jelentősen javult.

A cég eredményei a kockázati tőkéseket is elkápráztatták, akik a válság közepén is 22 millió dollárnyi friss tőkét invesztáltak a vállalkozásba, a nemrégen lezárult harmadik finanszírozási forduló révén. A ParAccel előzőleg összesen körülbelül 20 millió dollárnyi tőkét kapott, és jelenleg 60 alkalmazottal rendelkezik.

További információ
paraccel.com