;
Megjelent a QlikView 9
2009. június 18. Üzleti intelligencia · QlikView

A villámgyors memóriaalapú adatbázisra épülő BI szoftver legújabb kiadása immár a nagyvállalati piacra is be akar törni.

Ennek érdekében a QlikView 9 számos menedzselhetőségi funkcióval bővült, ami megkönnyíti a több szerverből álló komplex rendszerek adminisztrálását. Az új verzió támogatja a valós idejű adatfrissítéseket és a hatalmas, akár több milliárd rekordos forrástáblákat is. A cég védjegyének számító vizuális elemzőfelület mellett pedig megjelent a PDF-alapú statikus jelentéskészítési és szétosztási funkció is.

Összhangban a manapság igencsak divatos cloud computing trendekkel, a QlikView 9 immár az Amazon EC2 infrastruktúráján is elérhető, így az érdeklődő vállalatok saját szerverek beszerzése helyett egyszerűen bérelhetik is a rendszer futtatásához szükséges környezetet.

A egyedi fejlesztők kedvét pedig azzal keresi a cég, hogy a teljes funkcionalitással bíró QlikView Personal Edition szabadon, ingyenesen letölthető és használható. Így minden kötöttségtől mentesen lehet kipróbálni a szoftver képességeit, és akár komplett alkalmazásokat kialakítására is mód van. Az önálló fejlesztők támogatására a cég létrehozta a community.qlikview.com online közösséget.

További információ
www.qlikview.com