;
Oracle BI hírcsokor II.
2009. június 4. Üzleti intelligencia · Oracle

Összeállításunk az Oracle üzleti intelligencia és adattárházas termékeivel kapcsolatos hírek és érdekességek közül válogat.

  • Megjelent egy új plugin, amely elérhetővé teszi az OLAP Option által kezelt multidimenzionális adatkockák adatait a BI Suite számára. Az ingyenesen letölhető OBIEE Plug-in for AWM automatikusan elkészíti a BI Suite számára az OLAP kockák lekérdezéséhez szükséges metaadabázist, így azok a BI Suite összes kliens alkalmazásából (Dashboard, Answers, Delivers, MS Office plugin) lekérdezhetőek lesznek.

  • Új változat jelent a Oracle előrecsomagolt BI alkalmazásaiból is. A BI Apps 7.9.6 számos új jelentést és dashboardot tartalmaz, emelett megjelent két teljesen új modul,
    a Project Analytics és a Loyalty Analtics. Az új verzió kapcsán frissült a BI Suite Enterprise Edition és a Data Warehouse Administration Console (DAC), mindkettő a 10.1.3.4.1 verzióra.

  • Szintén a BI Suite legújabb változatához kapcsolódó hír, hogy megjelent Content Accelerator Framework néven egy segédprogram, amely képes a különböző BI Suite környezetek közötti eltérések kezelni, így könnyen megoldható a fejlesztés során az objektumok mozgatás a fejlesztői, teszt és éles rendszerek között. A CAF Utility ingyenesen letölthető az Oracle honlapjáról, azonban figyelni kell arra, hogy a 10.1.3.4-nél régebbi verziókkal nem használható.

  • Az Oracle Magazin legújabb számában egy beszámoló olvasható a lengyel Allegro Group tevékenységéről, amely az elsők között lett az Oracle Database Machine és az Exadata felhasználója. Az online kereskedelem foglalkozó Allegro 7 terabájtnyi adatot tárol az adattárházában és az új eszközök beállítása igen jelentős, több tízszeres sebességnövekedést eredményezett a lekérdezések kiszolgálásában.

  • Kiadott az Oracle egy szabványos adattárházas adatmodellt a kereskedelemben tevékenykedő vállalatok számára. A normalizált felépítésű Oracle Retail Data Model több, mint 1200 egyedi mérőszámot és indikátor tartalmaz, emelett számos előre elkészített OLAP kocka és adatbányászati modell is tartozik hozzá.

    Az összeállítás elkészítésében Fekete Zoltán, az Oracle Hungary munkatársa működött közre.

    Kapcsolódó anyagaink
    · Oracle BI Hírcsokor (2009. március 18.)