;
Mínuszba csúszott a válság hatására a Netezza eredménye
2009. május 27. Adattárházak · DW appliance · Elemzés · Netezza

Az adattárház-specialista cég a tavaly pozitív mérleg után az első negyedévet kismértéklű veszteséggel zárta.

Az április végén zárult negyedévben az árbevétel meglehetősen dinamikusan, 15 százalékkal növekedett, és elérte a 45 millió dollárt. Érdekesség, hogy maga a termékértékesítés csak kis mértékben, 4 százalékkal nőtt, miközben a szolgáltatásból származó bevétel több mint 50 százalékkal emelkedett. A cég 35 új eladást könyvelhetett el és 14 új ügyfelet szerzett meg idén, amivel közel háromszázra nőtt már a felhasználók száma.

Az értékesítési tranzakciók általános mérete 1 millió dollár körül szóródott, de a megkötött üzletek között előfordult félmillió és másfélmillió dolllár nagyságú is.

A kedvező értékesítési adatok mellett azonban jelentősen megugrottak a működési költségek is, amelyek 23 millió dollárról 30 millió nőttek, így a cég a tavalyi nyereség után most nem tudta hozni a nullszaldót sem.

Szintén intő jel, hogy a Netezza nem adott ki éves előrejelzést a bizonytalan gazdasági körülményekre hivatkozva. A tőzsde nem is fogadta jól a híreket, a cég részvényárfolyama a bejelentés után közel 1 5 százalékot esett.