;
Ingyenes jelentéskészítő csomagot dobott piacra a MicroStrategy
2009. május 18. Üzleti intelligencia · MicroStrategy

Az új csomag lehetővé teszi a MicroStrategy BI plaformjának ingyenes, kötöttségektől mentes bevezetését.

A MicroStrategy Reporting Suite 25, 50 vagy 100 nevesített felhasználót tartalmazó konfigurációban érhető el. A végfelhasználói kliensek mellett a csomagok tartalmaznak néhány adminisztrátori és fejlesztői licenszet is, így a csomag teljes körűen használható Windows, Linux és Unix környezetben egyaránt. A szoftverhez hagyományos technika támogatás nem jár, de online fórumok és oktatási anyagok széles választéka áll rendelkezésre.

A legfrissebb 9-es platformra épülő Reporting Suite igazi újdonsága a radikális licenszelési stratégia. Mindhárom változat (25,50 és 100 felhasználó) teljesen ingyenesen letölthető és használható, a licenszek nincsenek korlátozva és nem járnak le. Az egyetlen megszorítás az, hogy csak 1 processzoros kiszolgálóra szabad telepíteni a szoftvert.

Ha egy vállalat kinövi a csomaggal járó korlátokat, akkor több lehetősége is van a bővítésre. Alacsony áron vásárolhat technikai támogatást, amely a hibaelhárítás mellett biztosítja a verziófrissítéseket is és kettőre emeli a használható processzorok számát. Természetesen mód van a felhasználószám további bővítésére is, illetve olyan extra funkciókat biztosító licenszek beszerzésére is, mint a memóriaalapú analitika vagy a heterogén adatforrások kezelése.

Az új árazási stratégia igen komoly előnye, hogy a vállalatok kezdeti beruházási költség nélkül vághatnak bele kis-közepes méretű BI projektekbe egy kiforrott technológiát biztosító vezető szállító eszközeivel. Az így kialakított technológiai háttér pedig a későbbiekben problémamentésen továbbfejleszthető és bővíthető komplett nagyvállalati szintű BI megoldássá is.

További információ
www.bixpert.hu