;
Egy hét múlva kezdődik az Adattárház Fórum 2009
2009. április 27. Adattárházak · Konferencia

A május 5-én megrendezésre kerülő konferencia az adattárházas szakma egyik legnagyobb hazai találkozójának ígérkezik.

A konferencia kapcsán Budapestre látogat Richard Soundy, aki az első számú oszlopalapú adattárházas motor, a Sybase IQ vezető nemzetközi szakértője. Előadásában arról fog beszélni, hogy milyen szempontok alapján kell megtervezni egy olyan adatbáziskezelőt, amelynek egyetlen célja a bonyolult, sok adatok igénylő lekérdezések minél hatékonyabb megválaszolása.

Szintén nagy érdeklődésre tart számot a Netezza bemutatkozása, amely első alkalommal lesz Magyarországon látható. A 2000-ben alapított Netezza nevéhez fűződik a hardver és szoftver integrált egységére épülő DW Appliance fogalma. A speciálisan adattárházas feladatokra tervezett célrendszerek vezető szállítója az első olyan új generációs DW gyártő cég, amely széles körű ismertségre tett szert és már az amerikai NASDAQ tőzsdén is megjelent.

Fontos célja a konferenciának a hazai piaci helyzet feltérképezése is, így a rendezvény programján szerepel szinte az összes, az adattárházas piacon aktív informatikai szállító előadása. A résztvevők az előadások során betekintést nyerhetnek az IBM, az Oracle, a Microsoft, a SAS és a Teradata adattárházas stratégiájába és megismerhetik az aktuális termékkínálatot.

Az érdekességek közé tartozik még az SAP előadása az adattárházas lekérdezések speciális eszközökkel történő gyorsításáról és a HP Neoview platformjának bemutatása. Külön prezentáció foglalkozik majd a piaci és technológiai trendekkel és az adattárházas projektek sikeres irányításának üzleti kérdéseivel is.

További információ
www.adattarhazforum.hu