;
Megjelent a Jaspersoft nyílt forráskódú BI szoftverének új kiadása
2009. április 10. Üzleti intelligencia · Jaspersoft · Nyílt forráskód

Néhány nappal a Pentaho és a Jedox újdonságai után megérkezett a Jaspersoft v3.5 is.

Az új kiadás fő újdonsága az in-memory elemzések támogatása és a nagy teljesítményigényű riportok optimalizált kiszolgálása. Ezekkel a funkciókkal lehetővé válik nagy adathalmazok villámgyors lekérdezése és manipulálása anélkül, hogy az adatokért újra és újra az adatbázisoz kelljen fordulni.

Nem hanyagolja el a Jasper azért a hagyományos ROLAP funkcionalitást sem, így a csomagban megtalálható a Mondrian szerver legfrissebb, 3.0 kiadása is. A jelentések készítését egy továbbfejlesztett, AJAX alapú szerkesztőfelület segíti, ami számos API-n keresztül programozható. A metaadatok között pedig megjelent a számított mezők, az alapértelmezett formázások és a testre szabható szűrők támogatása.

Szintén fontos újdonság, hogy a Jaspersoft is támogatja a Software-as-a-Service (SaaS) disztribúciós modellt, ahol a felhasználók egy szolgáltatás részeként használják a BI szoftvert. A cégnek több mint 50 együttműködő OEM partnere van, akik beépítik online elérhető megoldásaikba a Jaspersoft BI platformjának komponenseit.

A hagyományosabb, lokális telepítést kedvelő vállalatok számára a JasperSoft évi 15 ezer dolláros előfizetési díjért kínálja a szoftvert, amely ezért az árért egy kétprocesszoros szerveren korlátlan számú felhasználó kiszolgálására alkalmazható.

További információ
www.jaspersoft.com