;
Több konfigurációban is elérhető az Oracle Database Machine
2009. március 20. Adattárházak · Oracle

Egy kisebb cégek számára is alkalmas változat érkezik az Oracle nagyteljesítményű adatbázisszerveréből.

A Half Rack kiépítésű konfiguráció egy négytagú RAC fürtből és 7 darab Exadata tárolóegységből áll. A adatbázis-kiszolgálók HP Proliant 360-as szerverek, amelyek egyenként két négymagos Xeon processzort és maximum 32 gigabájt memóriát tartalmaznak. Így a fürtben a lekérdezések feldolgozására összesen 32 processzormag és 128 GB memória áll rendelkezésre.

A 12 darab merevlemezt tartalmazó Exadata tárolóegységek egységek kérhetőek 450 gigabájtos SAS vagy 1 terabájtos SATA diszkekkel, így a rendszer nettó összkapacitása tíz és 23 terabájt között mozog. Az erősen párhuzamos felépítésnek köszönhetően igen jó az adatátviteli sebesség is, amely 5-7 GB/másodpercre rúg, az alkalmazott diszkek fajtájától függően. Az adatok áramlását két Infiniband kapcsoló is segíti.

Az Exadata tárolóegységek felépítéséről és teljesítményéről a Winter Corporation tett közzé egy tanulmányt (PDF letöltés) a közelmúltban. Az Oracle Database Machine alkalmazásáról pedig készült egy videóinterjú is, amely a Youtube-on található meg.

Kapcsolódó anyagaink
· Jelentős az érdeklődés az Oracle Database Machine iránt (2008. december 19.)
· Jön az Oracle Exadata intelligens DW kiszolgáló (2008. szeptember 28.)